2003, het jaar van de waarheid, ook voor Lambi!

Het kan zo niet blijven duren. Die aanhoudende politieke impasse in Haïti, de sociaal-economische toestand die eerder verslechtert dan verbetert… En toch willen we het, gewoontegetrouw, in het eerste nummer van de nieuwe jaargang eerder over een onderwerp dichter bij ons bed hebben, over onszelf namelijk.

Het heeft, inmiddels al weer enige jaren geleden, flink wat tijd en energie gekost om enkele organisaties die nadrukkelijk met Haïti bezig zijn ertoe te bewegen om gezamenlijk een blad uit te geven. De redenen lagen voor de hand: geen versnippering van middelen en tijd, een groter draagvlak, grotere efficiëntie en ga zo maar door. De samenwerking is er gekomen: bestaande bladen – Ayiti Nouvèl, Bon Nouvèl, Storing, Hartslag – werden samengesmolten tot één nieuw blad, Lambi, met een stevige inhoud en een duidelijk professionelere opmaak dan voorheen.

Maar… de samensmelting van de bestaande abonneebestanden heeft niet voor de verwachte oplagecijfers gezorgd. Boven Haïti trekken dikke donkerwolken samen. Boven Lambi óók.

Koken kost geld, maar dat wist u al. Lambi is, alle omstandigheden in acht genomen, een – zowel inhoudelijk als vormelijk – behoorlijk goed gemaakt blad – al zeggen we het zelf, maar we staan daarin gelukkig niet alleen. Een blad ook dat wel degelijk een functie te vervullen heeft. Spreekbuis zijn van het Vlaams Haïti Overleg, om maar iets te zeggen.

Wij willen met deze Lambi verder. Een gerichte promotiecampagne moet ons daarbij helpen. Verder rekenen wij ook op u lezers. U kunt nieuwe abonnees aanbrengen. Zo werkt u mee aan de verdere toekomst van dit blad dat het hier voor Haïti en de Haïtianen opneemt.

Waarvoor dank.
De redactie

De redactie
1 maart 2002

Meer artikels uit deze Lambi