2004 nadert met rasse schreden

… en wij doen wat wij kunnen opdat de tweehonderdjarige onafhankelijkheid van Haïti niet onopgemerkt voorbijgaat in België. Reeds sinds enkele nummers kunt u op de laatste bladzijde van dit tijdschrift onze voorbereidende werkzaamheden volgen, en in het decembernummer krijgt u een door een Haïtiaanse Haïtiaan en een Belgische Haïtiaan geschreven stevig dossier over Haïti en zijn tweehonderd jaar ‘onafhankelijkheid’.

Lambi zelf heeft, in een licht gewijzigde opmaak en met een wat uitgebreide en verjongde ploeg, opnieuw zijn kruissnelheid gevonden. Maar het blijft moeilijk. Een tijdschrift uitgeven dat volledig aan één land is gewijd, en dan nog het armste land van het westelijke halfrond, het is bepaald geen sinecure. Veel vrijwilligerswerk in de late uren en in de weekends, allemaal voor het goede doel: het onderwerp Haïti warm houden, trachten te voorkomen dat het land helemaal de dieperik ingaat, ook wat de informatievoorziening betreft.

We hopen dat u het apprecieert en blijft appreciëren. Door tijdig uw abonnement te vernieuwen, om maar iets te zeggen. Want als dat niet gebeurt, gaat ook Lambi de dieperik in. Koken kost nu eenmaal geld. Smakelijk!

René Smeets
1 september 2003

Meer artikels uit deze Lambi