Onze webmaster René Haentjes liet ons verweesd achter

Door Rhoddy Petit

René en zijn vrouw Lieve, waren heel actief bij de Fraterniteit Charles de Foucauld. Ook daar was René webmaster en verzender van de elektronische nieuwsbrief, naast andere engagementen die hij er opnam. Het was als lid van het internationaal comité van de fraterniteit dat hij in de jaren ’90 een internationale bijeenkomst bijwoonde in Haïti. De bijeenkomst werd er georganiseerd in de gebouwen van de broeder- en zustercongregatie bij Hinche, opgericht door Frère Armand Franklin, tevens gastheer van de bijeenkomst.

Vanuit dit contact met ons en zijn achtergrond van ICT, ging René met ons scheep als webmaster en verzender van onze webnieuwsbrief. Met de verouderde versie van de websitesoftware kwamen we met onze website en nieuwsbrief stilaan in nauwe schoentjes. Er moest iets gebeuren en onder impuls van René, na een aantal contactnames en overlegmomenten tijdens redactievergaderingen hakte René de knoop door en werken we nu op onze nieuwe site.

In onze herinnering zullen we René daar altijd zeer dankbaar voor blijven. Het ziek worden en plotse overlijden van René heeft ons sterk aangegrepen. We herinneren hem ons met zijn rustige uitstraling, nederigheid, inzet, dienstbaarheid en humor. We hadden nog zo graag op zijn talenten kunnen blijven rekenen, hij verlaat ons evenwel veel te vroeg.

In onze samenleving zijn mensen als René zo belangrijk, de belangloze inzet van de vrijwilliger, voor wie Charles de Foucauld een grote bron van inspiratie was. We vernamen dat Charles de Foucauld zalig wordt verklaard in de loop van 2022. Het zou voor René en Lieve vast een topjaar geworden zijn. Helaas kwam Covid-19 op zijn pad.

Dank je wel voor alles, René!