Wat is het VHO?

Het Vlaams Haïti Overleg (VHO) is een overlegplatform van ngo’s en solidariteitsgroepen die al dan niet exclusief met Haïti bezig zijn. De bedoeling van deze vereniging is tweeledig. Enerzijds streeft het VHO ernaar de solidariteit tussen Haïti en Vlaanderen warm te houden. Anderzijds wil dit platform de stem zijn van het Haïtiaanse volk in hun streven naar democratie en een rechtvaardiger samenleving. Daarom werkt het VHO aan informatieverspreiding over Haïti bij de Vlaamse en Belgische bevolking. Dit gebeurde vroeger onder meer via het driemaandelijkse tijdschrift ‘Lambi’, uitgegeven door het VHO, nu via een elektronische nieuwsbrief, zie linkermarge. Het VHO verricht ook lobbywerk en doet beleidssuggesties aan de Belgische overheid.

Nog even herinneren dat al dit werk door vrijwilligers gebeurt. We kunnen wel een steuntje gebruiken voor de financiering van de website en de internetverbinding….
Onze rekening: (TRIODOS) BE34 5230 8045 3390 op naam van Vlaams Haïti Overleg

Doormiddel van de nieuwsbrieven zetten we het vroegere tijdschrift Lambi verder en brengen we Haïti in de actualiteit. Het archief van het VHO, met informatie tot 1 oktober 2018, is te vinden op vlaams-haiti-overleg.be.

De cover-foto van de nieuwe website is een foto van Ilse Roels.

[siteorigin_widget class=”MailPoet\\Form\\Widget”][/siteorigin_widget]