10 maart 2000

De CEP meldt dat de verkiezingen zullen plaatsvinden op 9 april en 21 mei. De Raad vraagt president Préval deze data te willen vastleggen bij een presidentieel besluit. Buitenlandse diplomaten steunen meer en meer de Voorlopige Kiesraad en stellen dat de nieuw verkozenen in dienst moeten kunnen treden op de 2e maandag van juni, de datum die in de grondwet is voorzien. Ze oefenen druk uit op Préval om toe te geven.

De bekende journalist Jean Dominique wordt doodgeschoten op de binnenplaats van Radio Haïti Inter, samen met de bewaker van het radiostation. Radio Haïti Inter wordt algemeen beschouwd als een speerpunt in de democratische strijd. De vermoorde journalist was raadgever van de president en aanhanger van Lavalas. Op 9 april wordt hij begraven in aanwezigheid van 15.000 mensen. Tijdens de plechtigheid worden leuzen geroepen ten gunste van Aristide: ‘Aristide of de dood!’

Na de begrafenis manifesteren aanhangers van Fanmi Lavalas, de partij van ex-president Aristide, in de straten van Port-au-Prince. Het lokaal van L’Espace de Concertation wordt in brand gestoken. De politie moet aanvallen op de lokalen van OPL en CONACOM verhinderen.