31 oktober 2001

Aristide roept alle directeurs van de overheidsdiensten op zuiniger om te springen met de publieke financiën en het gebruik van overheidsvoertuigen strenger te controleren. De president zegt dat hij niet zal aarzelen om verantwoordelijken te ontslaan als ze zich schuldig maken aan verkwisting of fraude.

De voorbije dagen waren er talrijke manifestaties door sympathisanten van Lavalas tegen de verspillingen van de regering en van de administratieve diensten. Zo had te Martissant een coalitie van een 40-tal organisaties, gegroepeerd in de ‘ontgoochelde basis’, geprobeerd de nationale weg af te sluiten met barricades.

De PPN (Parti Populaire National), met het blad Haïti Progrès als spreekbuis, neemt meer en meer afstand van Fanmi Lavalas en Aristide. Zij stelt vast dat er hoe langer hoe meer ontevredenheid heerst en getuigt dat onlangs in Cité Soleil foto’s van Aristide werden gescheurd. Daarom doet de secretaris-generaal van de partij, Ben Dupuy, een oproep om een nieuw, alternatief Front te vormen.