3 december 2001

Een journalist van Radio Echo 2000, Brignol Lindor, wordt vermoord. Drie dagen voordien had de adjunct-burgemeester van Petit-Goáve gedreigd de ‘zéro tolérance’ toe te passen op de journalist omdat hij de oppositie aan het woord liet in zijn programma. Deze zaak maakt veel emoties los en zal de politiek een hele tijd beheersen. Vooral de geloofwaardigheid van Aristide wordt aangetast. De moord komt er op een moment dat verschillende aanslagen en bedreigingen worden gemeld tegen journalisten die zich kritisch opstellen tegenover de machthebbers.

Er worden wel 20 aanhoudingsmandaten uitgevaardigd, maar slechts 1 verdachte wordt effectief opgepakt, Sedner Sainvilus, een lid van Fanmi Lavalas. Hij ontkent elke betrokkenheid en verklaart geen banden te hebben met de volksorganisatie (Dormi Nan Bois) die toegegeven heeft verantwoordelijk te zijn voor de moord.

De begrafenis van Brignol Lindor loopt uit op een protestmanifestatie tegen de regering en vooral tegen Aristide. De politie verspreidt de manifestanten met traangas en geweerschoten.