21 februari 2003

  1. Er heerst grote malaise binnen de Nationale Politie. Commissaris Jeannot François van de gerechtelijke politie zou uit het land zijn gevlucht zijn om te ontsnappen aan de politie-inspectie.
  1. Michèle Montas, weduwe van de vermoorde journalist Jean Dominique, meldt dat Radio Haïti Inter stopt met uitzenden “om elk verlies van nog een onvervangbaar leven te vermijden.”
  1. Radio Métropole laat weten dat het huis van één van zijn journalisten werd aangevallen. Deze aanval zou de zoveelste zijn in een lange reeks van bedreigingen tegen Radio Métropole. Ook Radio Métropole heeft 24 uur geen uitzendingen meer verzorgd uit protest.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van wat genoemd wordt “de nieuwe kruistocht tegen de vrijheid van meningsuiting”. Men wijst de volksorganisaties rond Lavalas met de vinger. Twee internationale organisaties van journalisten (Reporters zonder Grenzen en Committee to Protect Journalists) hebben elk afzonderlijk een brief naar Aristide geschreven om hun bezorgdheid uit te drukken.