21 juli 2005

Jacques Roche wordt begraven in de Sint-Pieterskerk van Pétionville, in aanwezigheid van 3000 mensen. Magali Comeau Denis, minister van Cultuur, verklaart: “Ze hebben Jacques Roche vermoord om ons schrik aan te jagen en om de terugkeer van een gevallen dictator te bewerken.” Het is duidelijk dat hier Aristide wordt bedoeld.

Wanneer Gérard Jean-Juste , één van de belangrijke figuren van Lavalas, zich wil aansluiten bij de andere priesters om de begrafenisplechtigheid te concelebreren, wordt dit door vele aanwezigen gezien als een provocatie. Mensen bedreigen hem en hij moet wegvluchten om zich in veiligheid te stellen. Uiteindelijk wordt hij gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau van Pétionville.

Na de plechtigheid circuleert er een petitie om Aristide en zijn aanhangers officieel te beschuldigen van verduistering van staatsgelden. In de petitie staat ook dat de geweldcampagne die door Lavalas is opgestart op 30 september reeds 1031 doden en meer dan 2000 gewonden heeft gemaakt.