5 september 2006

Sinds het nieuwe bewind Préval/Alexis is het klimaat van onveiligheid en misdaad er niet op verbeterd. Als bewijs de feiten die op één dag werden gemeld door verschillende bronnen.

In Cap Haïtien wordt melding gemaakt van 7 ontvoeringen en vele moorden. Zo wordt een medewerker van het Rode Kruis, Jean Oné Cinéus, vermoord teruggevonden in Sainte Philomène, dichtbij Cap Haïtien.

In Port-au-Prince, in de volkswijk Solino, worden 3 personen gedood en 5 anderen zwaar gewond. Een vrouw en drie kinderen worden ontvoerd. De ex consul-generaal in de Dominicaanse Republiek van de overgangsregering (2004-2006), Bélony Mathurin, wordt vermoord teruggevonden in zijn huis te Delmas. Rénel Pétion, een ambtenaar bij de administratie voor de gevangenissen, wordt vermoord te Pétion-Ville.

In Gonaïves maken nieuwe botsingen tussen rivaliserende bendes minstens 1 dode en 2 gewonden.

Frantz Lerebours, woordvoerder van de Nationale Politie, verklaart dat in juli 54 personen werden ontvoerd en in augustus een zestigtal. In augustus werden 27 kidnappers aangehouden. Volgens hem worden vele ontvoeringen niet eens aangegeven.