Rubriek - Duvalier

Voor de Haïtiaanse democratie is een correct proces tegen Duvalier noodzakelijk

Inleiding: Op 16 januari verspreidde het ‘Collectif contre l’impunité’ het hieronder volgende communiqué. Het collectief groepeert een aantal slachtoffers en verschillende Haïtiaanse mensenrechtenorganisaties zoals:

  1. CEDH (Centre Oecuménique des Droits Humains)
  2. Kay Famn
  3. MOUFHED (Mouvement des femmes Haïtiennes pour l’éducation et le développement)
  1. RNDDH (Réseau National de Défense des Droits Humains)

(meer lezen…)
Vertaling: Katrien Geens
6 april 2014

Actueel maart 2014

De beslissing om afstammelingen van Haïtiaanse ouders, die in de Dominicaanse Republiek geboren zijn, de Dominicaanse nationaliteit te ontnemen blijft voor beroering zorgen. Het blijft de vraag of er in 2014 verkiezingen gaan plaatsvinden. Maar er is ook positief nieuws: Haïti heeft zijn eerste kardinaal en een Antwerpenaar leidt in Haïti een fabriek voor tabletcomputers.

(meer lezen…)
Bart Van Malderen
16 maart 2014

Actueel juni 2013

Zowel voor de regering als voor president Martelly lijkt de organisatie van verkiezingen geen prioriteit. De politieke wil ontbreekt om er werk van te maken. In het begin van het regenseizoen viel er nagenoeg geen neerslag. Daardoor gaan oogsten mislukken en raken meer en meer mensen ondervoed.

(meer lezen…)
Bart Van Malderen
30 juni 2013

Actueel maart 2013

De verkiezingen voor de gemeenteraden en de vernieuwing van een derde van de senatoren lijken eind dit jaar te zullen plaatsvinden. Zowel voormalig president Aristide als dictator Duvalier worden aan de tand gevoeld door het gerecht. De boomstam Kita Nago werd doorheen het land gedragen als teken van solidariteit.

(meer lezen…)
Bart Van Malderen
1 april 2013