Een project van Studio Globo

Let Ayiti - brieven uit Haïti

In het kader van ‘Haïti 2004, 200 jaar onafhankelijkheid’ heeft Studio Globo, in samenwerking met het Vlaams Haïti Overleg een Haïtipakket voor het onderwijs ontworpen.

Ibè, een 10-jarige jongen uit een dorp in Haïti, krijgt brieven van zijn oudere zus Zette, die net in Port-au-Prince is gaan wonen. Ze woont in bij verre familie en zorgt er voor het huishouden en de kinderen. Daarnaast kan ze ook naar school. Ibè vertelt haar over de belevenissen in hun geboortedorp, zij vertelt over de verscheidenheid van de stad.

Vier brieven vertellen ons meer over het dagelijks leven in een dorp en een stad. Via de 2 hoofdfiguren komen we meer te weten over het leven en de belevenissen van kinderen in Haïti. De brieven worden telkens gekoppeld aan een aantal lessen en activiteiten waarbij een aantal thema’s centraal staan. Bij elke brief horen ook enkele voorwerpen. Er is beeldmateriaal (foto’s, kleurprenten en video) om alles aanschouwelijk te maken. Een leerkrachtenhandleiding zorgt voor achtergrondinformatie en een leidraad voor de leerkracht. Doelgroep: tweede en derde graad lager onderwijs.

René Smeets
1 maart 2004

Studio Globo, afdeling Gent, 09/234.04.13, of bij een afdeling in uw buurt.