Echo van de ‘4de pijler’ bijeenkomst 20 februari 2017


‘4e pijlers bouwen bruggen’

270 deelnemers van 4e pijler organisaties in Vlaanderen kwamen op 20 februari 2017 samen om nieuws en ervaringen te delen. En om kennis te maken met nieuwe initiatieven die leerrijk kunnen zijn voor de 4e pijlerorganisaties. Deze bijeenkomst had plaats in het Vlaams Parlement, wat voor velen ook de gelegenheid was om met dit politiek huis kennis te maken.

270 deelnemers waren zaterdag aanwezig in het Vlaams Parlement, om bruggen te bouwen met andere 4de Pijlers. In een positieve sfeer en met een verbindende boodschap van solidariteit voorop: “4de Pijler bouwen bruggen, geen muren.”

Gastvrouw Annabelle Van Nieuwenhuyse en Ralf Bodelier van ‘World’s best News’ zorgen meteen voor die positieve sfeer in de zaal door te onderstrepen dat 4de Pijlers goed bezig zijn met hun projecten en hen aan te sporen om vooral hun positieve resultaten in de kijker te plaatsen.

De première van de documentaire ‘De Wereld in beweging’ toonde hoe diasporagroepen in Vlaanderen een sleutelrol spelen in solidariteit met hun thuisland. 11.11.11-directeur Bogdan Vanden Berghe lanceerde nadien het nieuwe 11.11.11-fonds voor 4de Pijlers. Dat fonds laat de 4de Pijler toe om vanaf nu ook een beperkte steun voor hun project te ontvangen uit de middelen van de jaarlijkse 11.11.11-campagne.

Toch stond vooral de ontmoeting met andere 4de Pijlers centraal op deze 4de editie van de Dag van de 4de Pijler. Er werd druk genetwerkt. En ‘s namiddags kon je deelnemen aan vernieuwende workshop over, onder meer, fondsenwerven in het Zuiden (Change the Game), online fondsen werven (Charity app) of de gender- of klimaataspecten van projecten in het Zuiden.

Greet Schaumans, met dank aan 4e Pijler en Marina van FINADO
27 maart 2017

Verdere info kan je vinden op http://4depijler.be/

Meer artikels uit deze rubriek