Haïti 2004

We beloofden jullie op de hoogte te houden over de voorbereidingen betreffende 2004. An Verbeke, een enthoesiaste vrijwilligster, ondersteunt ons een dag per week.

Volgende werkgroepen zijn aan het werk:

  1. Educatief aanbod voor scholen, jeugdgroepen : i.s.m. Studio Globo en Broederlijk Delen wordt een boeiend en speels aanbod uitgewerkt.
  2. Een inventaris van beschikbaar documentair materiaal over Haiti (video, diareeksen, films, tentoonstellingen) is in voorbereiding.
  1. Muziek: Sapukay, een solidariteitskoor in Merelbeke werkt aan een repertorium rond weerstand, slavernij en vrede. Zij zoeken creoolse liederen met die inhoud.

Voor volgende initiatieven zoeken we nog medewerkers :

  • onderzoeken van mogelijkheid voor organisatie van een cultureel initiatief op diverse plaatsen in Vlaanderen (Antwerpen, Gent, Turnhout, Hasselt)
  • organisatie van tentoonstellingen over Haitiaanse kunst.
  • actualisering van informatie over Haiti (land, volk, kunst, en …)
  • programma en contacten voor muziekgroep of dansgroep.

Noteer alvast in je agenda:
ZONDAG 27 APRIL, om 14u30, bij Broederlijk Delen: Tweede vergadering van ALLE GEINTERESSEERDEN voor een stand van zaken en verdere ideeën en organisatie van Haiti 2004, . (zeg het voort aan wie de Lambi niet krijgt).

Greet Schaumans
1 maart 2003

Voor vragen en contact : Greet Schaumans, Huidevettersstraat 165, 1000 Brussel – tel. 02-213 0455; greet.schaumans@broederlijkdelen.be.

Meer artikels uit deze rubriek