Daniel-Gerard Rouzier, de kandidaat-premier

De pas verkozen president Michel Martelly stelde begin mei Daniel-Gerard Rouzier voor als nieuwe eerste minister. Deze moet door het parlement nog aanvaard worden.

Daniel-Gerard Rouzier werd geboren in 1960. Hij studeerde management en boekhouden. Hij is directeur-generaal van Sun Auto, exclusief verdeler van General Motors, Honda, Hyundai, Yokohama Tire, General Tire, ACDelco en Dupont in Haiti. Hij is tevens voorzitter van de electriciteitscentrale E-Power, het eerste project voor de productie van elektriciteit door de privé-sector in Haïti.

Daniel-Gerard Rouzier is ook vice-voorzitter van Food for the Poor, een NGO gespecialiseerd in voedselhulp en onderwijs voor de armen.
Als diepgelovig man nodigde hij dit jaar een grote groep politici uit in het hotel Le Montcel in Kenscoff voor een jaarlijks gebedszitting.

Hij publiceerde verschillende werken, waaronder ‘Vision ou iilusion?’, waarin hij belangrijke onderwerpen aansneed over economie, politiek en sociologie. Tevens schreef hij ‘Croire, Aimer et Espérer’, waarin hij zijn intieme relatie met Christus, zijn vrouw en zijn kinderen verklaart.
Hij is lid van de beheerraad van SOFIHDES, de belangrijkste ontwikkelingsbank van Haiti, van de Amerikaanse Handelskamer in Haiti en van Promo-Capital, de eerste Haitiaans-Amerikaanse investeringsbank.

Hij is een fervent voetballer en boekenverzamelaar. In mei 2011 werd hij door de pas verkozen president Michel Martelly gevraagd als eerste minister.

Clymans Guy
13 juni 2011

Meer artikels uit deze rubriek