Internationaal SOS: help het Haïtiaanse volk!

Het leven van Haïtianen telt, heeft waarde!

Een petitie, opgestart door het Zwitsers Haïti-platform (PFHS), roept de internationale gemeenschap op tot solidariteit en verantwoordelijkheid om de ontstellende levensomstandigheden in Haïti snel en effectief beter te maken.

Geconfronteerd met een toenemende verslechtering van de burgerlijke, politieke, economische en sociale rechten van de burgers, luiden de ondertekenaars de alarmbel:
“We prijzen de veerkracht van het Haïtiaanse volk. Maar deze mensen zijn aan het eind van hun krachten, terwijl de zelfgenoegzaamheid van de internationale gemeenschap ten aanzien van deze tragedie grenst aan medeplichtigheid, als ze niet synoniem is van inmenging …”.

Het dagelijkse leven van de Haïtianen lijkt wel een dissonante wals, op het ritme van staatsgeweld, rechteloosheid en straffeloosheid. Naast de institutionele crisis die bij decreet arbitrair bestuur instelt, is er een stervende economie, geplunderd door corruptie, wat de levensomstandigheden van de burgers alleen maar verslechtert.

Het is hoog tijd om gecoördineerde, concrete en gezamenlijke initiatieven te nemen om de ernstige aanvallen op de democratie en de mensenrechten in Haïti weg te werken, en de mensen niet te laten stikken in de beperkte lucht die hen rest.

We vragen u daarom uw steun te betuigen aan de legitieme zaak van het Haïtiaanse volk, door de online petitie te ondertekenen via een van de volgende links (Frans, Engels, Spaans):

U wordt ook uitgenodigd om ze te delen met uw contacten en iedereen die een verschil kan maken.
Wij danken u bij voorbaat voor uw steun en voor het verspreiden van deze informatie.