Het hoe en waarom van de nieuwe website

Beste nieuwsbrieflezer en Haïtigeïnteresseerde,

Mochten de goede ontwikkelingen in Haïti maar even snel gaan als de ontwikkelingen in de ICT-wereld, dan konden we een veel aangenamere nieuwsbrief samenschrijven over dat landje.

Onze website gemaakt met Drupal 5 is intussen al zo oud (ongeveer 8 -9 jaar) dat de software ervan niet meer ondersteund wordt. We zijn nu aan Drupal 8. Er moest dus iets gebeuren, wilden we de rijkdom aan informatie op deze website toegankelijk houden in de toekomst en onze nieuwsbrief blijven sturen. Na een jaar processie van Echternach en de kunde van onze vrijwilliger met ICT verleden René, is de knoop nu doorgehakt. Een nieuwe website is de uitkomst zonder dat de oude info verloren gaat.

Zo legt René het uit:

Onze welbekende website http://vlaams-haiti-overleg.be/ is nu een archief geworden en de nieuwe website is opgestart. Alle links vanuit de vorige nieuwsbrieven werken nog, ze komen terecht in het archief, dat er voor de bezoeker net zo uitziet als de vroegere website. Ook de links in het archief zelf werken nog.

Er is geen zoekfunctie in het archief,  die liet het al een beetje afweten. Maar gouden tip: zoek vanuit Google om artikels in het archief terug te vinden.

De nieuwe website steunt op een spiksplinternieuwe versie van WordPress. Je komt in de nieuwe website via een link op de beginpagina van het archief. In de nieuwe website kan je in de pagina “Wat is VHO?” ook terug klikken naar het archief.

Alle artikels voor de komende nieuwsbrieven zullen op de nieuwe website terecht komen alsook de komende nieuwsbrieven zelf. Zowel de nieuwe website als de artikels en de nieuwsbrieven zullen er enigszins anders uitzien dan wat we gewoon waren, maar er kan nog van alles worden aangepast. Heb je suggesties, aarzel niet ze door te sturen!

We danken je voor je support aan het Haïtiaanse volk en wensen je ook via de nieuwe website veel interessante leesmomentjes. Heb je een idee of bedenking voor of bij onze nieuwsbrief? Spoel het niet door, maar deel het met onze redactie!

Van harte en kèmbe fèm!

Rhoddy Namens de redactieploeg